Tydliga skillnader i slutdebatten

SVT:s slutdebatt var ett väl genomfört arrangemang. Så bra TV som en politisk debatt innan ett val kan bli, tycker jag.

De rödgrönas uppförsbacke fortsätter, och då hjälper det inte att Mona Sahlin spottat upp sig under den sista veckan. Min känsla är att de hela tiden famlar så snart besked ska ges i ett eller två led till. De har gemensamma formuleringar som täcker ett första skeende, men det blir tomt eller spretigt så snart frågorna tas längre. I detta blir skillnaderna mot den samtrimmade Allians-kvartetten som tydligast.

MP:s Maria Wetterstrand var direkt ängslig i flera replikskiften och kanske är det hennes svagheter som allmänpolitiker som kommer fram. Det blir helt enkelt inte trovärdigt när hon ska kritisera Alliansens vårdpolitik eller prata om rättsfrågor. Inom Alliansen gjorde den alltid sympatiske Göran Hägglund en oväntat blek figur. Han kommer till sin rätt för sällan, och när han väl får spelrum känns fraseringarna så… daterade och slitna.

Nattens lästips: The Economists två artiklar om det svenska valet. Mycket träffsäkra och det är ju alltid intressant med kvalificerade analyser från utsidan. Och de tippar för övrigt seger för Alliansen på söndag. ”Ms. Sahlin is heading for a dreadful result”, lyder deras förhoppningsvis sanna spådom…

Annonser

Om mattias2010

Kandidat för Centerpartiet i valet till Riksdagen 2010, Uppsala län.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s