Kampanjen i mål – tack för denna gång!

När nu alla röster är räknade är min valkampanj över för denna gång. Centerpartiet gick lite bakåt i riksdagsvalet i länet, men vår minskning var något mindre än vad partiet upplevde på riksnivå. I riksdagsvalet är vi alltjämt näst största Alliansparti i länet. Vi har endast några hundra röster färre än MP, som satsat enormt mycket i Uppsala under valet och vars opinionsstöd hela tiden legat högre än vårt. I Uppsala kommun och Knivsta kommun, där jag gjort flest aktiviteter som riksdagskandidat, backade vi ännu mindre än så (-1,0% resp. -0,6%). Jag fick 525 personröster, vilket jag är mycket stolt och glad över. Tack för ert stöd – detta blir en bra grund att utgå från i mitt politiska arbete under kommande mandatperiod och till nästa val 2014.

Anledningarna till varför valresultatet blev som det blev ska nu grundligt analyseras inom partiet. Det finns många stenar att vända på. Sett till erfarenheterna under min egen kampanj tror jag vi behöver bli en mer drivande politisk rörelse under hela mandatperioden. Många väljare jag talade med menade att det var först under valrörelsen det blev klart för dem vad vi stod för (och därmed blev ett attraktivt alternativ att rösta på). Vi måste bli bättre på att kontinuerligt arbeta med vår profilering som parti och att lägga fram spännande idéer och förslag.

För egen del är det många, många som jag vill rikta ett stort tack till för samarbete, feedback och värdefulla inspel och idéer, inför och under valrörelsen. Det är länets övriga toppkandidater, Solveig Zander och Sara Sjödal; alla fantastiska människor i partiets kommunkrets i Uppsala – Anne Lennartsson, Stefan Hanna, Karin Ericsson, Cecilia Bernsten, Johan Kärnbo, David Berg, Maria Bylund, Johan Cejie, Anders Ericsson, Ulla Bäckmark, Mats Jonsson; C-landstingsgruppens Rolf Edlund, Anita Hjelmstedt, Ove Hultquist och Oscar Sundevall; Centerstudenters Karin Ernlund, Marcus Persson, Joakim Skoog, Rebecka Lindström, Per-Erik Brorsson; partigängarna Thure Svensson, Jan Ulmander, Jan Frischenfeldt och Lars O Ericsson. Tack också till riksdagskandidaterna Maria Weimer (FP) och Ulrika Karlsson (M) som jag haft nöjet att träffa och utbyta tankar och erfarenheter med flera gånger under valrörelsen. Sist men inte minst vill jag tacka min familj för allt stöd, och särskilt min fru Erika som fått dra ett tungt lass på hemmaplan när jag varit ute och kampanjat.

Jag ska nu gå tillbaka till min tjänst som vice VD på den gröna liberala tankesmedjan FORES och fortsätta bilda opinion för ett grönare, friare och öppnare Sverige. Den som vill nå mig via mail kan alltjämt använda adressen mattias.johansson@centerpartiet.se eller slå en signal på 0730-88 52 65.

Den närmaste tiden ska jag också fundera över hur mitt politiska engagemang ska te sig under de kommande åren inom C i Uppsala län och kommun. Tills dess att jag vet lägger sig också denna bloggsida i dvala. Men den här valrörelsen har definitivt gjort att jag fått blodad tand. 2014 är det val igen!

/ Mattias

Annonser

Om mattias2010

Kandidat för Centerpartiet i valet till Riksdagen 2010, Uppsala län.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s